Κοζανίτικη Αποκριά 2013 Αυθαιρεσία, συγκάλυψη, κακογουστιά, πελατειακές σχέσεις με την δημοτική αστυνομία θεατή;

apokries-fanosΠριν ακόμα ξεκινήσει καλά – καλά η Αποκριά στην πόλη μας, με το ιδιαίτερο χρώμα της και τις παραδοσιακές της καταβολές, έκαναν την εμφάνισή τους στρεβλές πρακτικές που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τη μορφή του Κοζανίτικου εθίμου.

Ηχεία παντού πέραν κάθε αντοχής,  τραπεζοκαθίσματα, ψησταριές και κακόγουστα κιόσκια σε κάθε σπιθαμή κοινόχρηστου χώρου και η δημοτική αστυνομία απελπιστικά απούσα.

Ως Δημοτική Κίνηση είχαμε ζητήσει κατά το παρελθόν από την δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε η Κοζανίτικη Αποκριά να διατηρήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ταυτόχρονα να μην καταντήσει ένα φτηνιάρικο πανηγύρι που να παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας και να προσβάλει την αισθητική τόσο των Κοζανιτών όσο και των επισκεπτών της πόλης.

Δυστυχώς μας αγνόησαν και φοβόμαστε πώς το ίδιο θα κάνουν και φέτος.

Το  καθεστώς ασυδοσίας που ανέχτηκε το δημοτικό κατεστημένο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, συνεχίζει να ανατροφοδοτείται από τις πελατειακές σχέσεις και τις κλίκες με αποτέλεσμα και το έθιμο της Αποκριάς να υποβαθμίζεται, αλλά και οι κάτοικοι που είναι αναγκασμένοι να κατοικούν στο κέντρο να βασανίζονται.