Ερώτηση της δημοτικής κίνησης για τις παράνομες χωματερές με αφορμή χωματερή στο Μαυροδένδρι

Με αφορμή χωματερής στο Μαυροδένδρι η δημοτική κίνηση Κοζάνης “Τόπος να ζεις” κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια υπηρεσία για την χωματερή στο Μαυροδένδρι αλλά και για την αντιμετώπιση του θλιβερού, παράνομου και αντιπεριβαλλοντολογικού φαινομένου των ανεξέλεγκτων χωματερών που δεν είναι και λίγες στον δήμο Κοζάνης.

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

Προς : Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Κοζάνης

Κοιν : Αντιδήμαρχο Κοζάνης

κ. Αποστολίδη

Στην περιοχή του μοντελοδρομίου Μαυροδενδρίου, έχει εδώ και καιρό δημιουργηθεί μια νέα χωματερή. Απόδειξη αυτού είναι οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε. Δυστυχώς ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν εκεί ακόμα και επικίνδυνα απόβλητα, για το έδαφος και τα υπόγεια νερά, όπως ηλεκτρικές συσκευές.

Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων στον δήμο Κοζάνης δυστυχώς είναι ένα υπαρκτό και σημαντικό πρόβλημα. Έχει επισημανθεί κατά καιρούς και από άλλους φορείς. Γνωρίζεται επίσης πώς με το νέο νομοθετικό καθεστώς για κάθε παράνομη χωματερή επιβάλλεται πρόστιμα στους δήμους 34000 ευρώ για κάθε μέρα.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για το πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης απόθεσης απορριμμάτων στον δήμο.

Με τιμή

Για την Δημοτική Κίνηση Κοζάνης

«Τόπος να ζεις»