Ευχαριστήριο της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη- Tόπος να ζεις’ – Το αυτοδιοικητικό τοπίο αλλάζει με την κοινωνία στο επίκεντρο

Ιωαννίδης Ελευθέριος

Ιωαννίδης Ελευθέριος

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες του Δήμου Κοζάνης εμπιστεύτηκαν τη Δημοτική Κίνηση ‘ΚοζάνηTόπος να ζεις’ την Κυριακή, στις 18 Μαίου 2014, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης ότι ο Δήμος Κοζάνης για πρώτη φορά μπορεί και πρέπει να αλλάξει μετά από 25 χρόνια διακυβέρνησης από την ίδια παράταξη. Εμπιστεύτηκαν το νέο ήθος και ύφος, τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα, το συγκροτημένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη -Τόπος να ζεις». Είπαν όχι στους μηχανισμούς και τις υποσχέσεις.

Πίστεψαν ότι με μοχλό τη Δημοτική Κίνηση μπορούμε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε στους Δημότες του Δήμου μας ένα νέο μέλλον στηριγμένο στο σεβασμό του πολίτη, στην ανάταξη της πραγματικής οικονομίας, στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Κίνησή μας και μας βοήθησαν μέσα σε 3/1/2 χρόνια στην μεν περιφέρεια του Δήμου να εξαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας, στην δε πόλη, που είχε την ευκαιρία να μας γνωρίσει καλύτερα και να συνεργαστεί μαζί μας, να τις τριπλασιάσουμε (μόνο 961 ψήφοι μας χωρίζουν από την παράταξη του κυρίου Μαλούτα).

Τους ευχαριστούμε θερμά που μας έδωσαν την ευκαιρία να βαδίσουμε σε μια κοινή πορεία και να κοντεύουμε το όραμα μας για το Δήμο Κοζάνης να γίνει πράξη. Τους ευχαριστούμε που το ρυάκι του 2010 μετατράπηκε σήμερα σε μεγάλο χείμαρρο, έτοιμο να παρασύρει στο διάβα του ό,τι πιο σαθρό και παλαιοκομματικό έχει οικοδομηθεί τα τελευταία 25 χρόνια στο Δήμο Κοζάνης.

Ευχαριστούμε όμως κι αυτούς που παρακολουθώντας βουβά τις εξελίξεις μας έπιασαν κάποια στιγμή κρυφά το χέρι και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αλλά συγγενικοί και φιλικοί δεσμοί τους εμπόδισαν την τελευταία στιγμή να συνταχθούν μαζί μας. Τους καλούμε αυτή την Κυριακή, απαλλαγμένοι από το βάρος της συναισθηματικής σταυροδοσίας να κάνουν το μεγάλο βήμα και να μας στηρίξουν με την ψήφο τους.

Καλούμε ακόμα τους ψηφοφόρους των άλλων τριών συνδυασμών, αν πιστεύουν ότι σήμανε και για το Δήμο Κοζάνης η ώρα της μεγάλης αλλαγής, να υποστηρίξουν την Δημοτική Κίνηση την Κυριακή στις 25 Μαίου και να βοηθήσουν να μετατρέψουμε όλοι μαζί το χείμαρρο σε πραγματικό ποτάμι ανατροπής.

Τέλος καλούμε όσους δεν μετείχαν στις εκλογές της 18ης Μαίου, πικραμένοι από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας μέχρι τώρα, αηδιασμένοι και δύσπιστοι, να κάνουν το μεγάλο άλμα, να ξαναπιστέψουν, όχι μόνο στις δικές τους κρυφές δυνάμεις, αλλά και στη δύναμη των πολιτών και των συλλογικοτήτων και να βοηθήσουν με την παρουσία τους στις κάλπες την μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Κοζάνης.

Εμείς θα είμαστε εκεί σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους, γιατί θέλουμε τους πολίτες, όχι απλώς θεατές των εξελίξεων, αλλά ενεργούς και συνοδοιπόρους στο μεγάλο έργο της εκ νέου ανοικοδόμησης του Δήμου Κοζάνης.

Τους θέλουμε όχι μόνο για την ψήφο τους, να δίνουν μια φορά στα 4 χρόνια το ‘παρών’, αλλά να μας παρακολουθούν καθημερινά, να ελέγχουν κάθε πρόταση και απόφασή μας, να συνδιαμορφώνουν μαζί μας το κοινό μέλλον.

Στο νέο Δήμο που οραματιζόμαστε χωράνε όλοι, τόσον οι οπαδοί της συμπολίτευσης, όσο και αυτοί της αντιπολίτευσης. Ο νέος Δήμος δεν θα στηρίζει και δεν θα εξυπηρετεί μόνο «τα θ’ κα μας παιδιά», αλλά θα είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής, πολιτικής παράταξης και χρώματος.

Την ερχόμενη Κυριακή αναμετράται το παλιό με το νέο. Είναι ευθύνη όλων μας να επιλέξουμε την Δημοτική Αρχή που μας αξίζει. Εκλογικό ραντεβού την 25η του Μάη.