Η απάντησή μας στην παρέμβαση του δικτύου πολιτών Protasis για τον Συμπαραστάτη του Δημότη.

sibarastatis-2Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανοιχτή επιστολή του Δικτύου Protasis σχετική με τον «Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης» και μ’ αυτήν την αφορμή διευκρινίζουμε την θέση μας.

  1. Η νομοθετική θέσπιση του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Πολίτη» είναι θετική, αφού προάγει την Διαφάνεια, την Αξιοκρατία και την Κοινωνική Λογοδοσία, ενώ ταυτοχρόνως συμβάλει στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.

  2. Η πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει ο νόμος για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη» είναι στην κατεύθυνση των συναινέσεων, των συγκλίσεων και της αναβάθμισης των δημοκρατικότερων διαδικασιών εντός του ΔΣ. , ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

  3. Κατά την προηγούμενη περίοδο με παρεμβάσεις μας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου διατυμπανίσαμε την αναγκαιότητα εκλογής «Συμπαραστάτη του Πολίτη», αλλά η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος επέλεξαν το δρόμο των υπεκφυγών1 . Γιατί άραγε?

  4. Ως Δημοτική Κίνηση δεσμευόμαστε ότι είτε από την θέση της νέας Διοίκησης του Δήμου (στρατηγικός μας στόχος), είτε από όποια θέση της αντιπολίτευσης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλλουμε για την αναγκαία συναίνεση, ούτως ώστε στην επόμενη περίοδο ο Δήμος να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης».

Προβληματική η λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ‘Με επιστολή μας στον δήμαρχο ζητήσαμε να συγκληθεί σύντομα η επιτροπή’