Λίγα λόγια για την υποψηφιότητά μου (του Γιώργου Πεκρίδη – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κοζάνη – Τόπος να ζεις»)

Πεκρίδης Γεώργιος

Πεκρίδης Γεώργιος

Μεγάλωσα στην Κοζάνη, έφυγα για σπουδές στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και συνέχισα με μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επέστρεψα στην πόλη για να ολοκληρώσω με ένα διδακτορικό στο Πανεπιστήμιό μας, σχετικό και αυτό με το περιβάλλον. Για πάνω από δέκα χρόνια εργάζομαι ως ερευνητής στα δυο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κοζάνης.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής που ανατέλλει για την περιοχή, απαιτούν ικανότητες στην οργάνωση και στη διοίκηση. Απαιτούν, ακόμη, γνώση των μεθόδων πρόσβασης στις πηγές χρηματοδότησης αλλά και προσήλωση στη χρηστή διαχείριση. Μαζί με όλα αυτά, όμως, απαιτούν και κάτι ακόμα, όραμα για την προοπτική του τόπου και όρεξη για δουλειά.

Πιστεύω πως με εφόδια τη γνώση που προκύπτει από τις σπουδές μου και την εμπειρία από την εργασιακή μου θητεία, έχω τη δυνατότητα να συνεισφέρω στην νέα αυτήν εποχή για τον τόπο μας.

Άλλωστε, η εξουσία ως λέξη στην αρχαιότητα, ήταν ταυτόσημη με τη δυνατότητα, την ικανότητα για δράση (από το ρήμα έξεστι που σημαίνει μπορώ). Όλοι ξέρουμε που κατέληξε στις μέρες μας.

Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε να επαναφέρουμε την ουσία στην εξουσία, να μας εμπιστευτείτε να δράσουμε, γιατί έχουμε τις ικανότητες αλλά και το όραμα να προσπαθήσουμε για μια νέα προοπτική στον τόπο μας,