Λευτέρης Ιωαννίδης: Ανοιχτή επιστολή στους Κοζανίτες δημότες

Την Κυριακή στις 25 Μαΐου, η κοινωνία των πολιτών του Δήμου Κοζάνης καλείται να κάνει μια ξεκάθαρη επιλογή. Μια επιλογή ανάμεσα στην στασιμότητα του παλιού και την δυναμική του νέου.

Η Κοζάνη εδώ και 2,5 σχεδόν δεκαετίες, διοικείται από ένα αδρανές πολιτικό κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που έχει δει σωρεία δυνατοτήτων και ευκαιριών να περνούν από την πόλη και να χάνονται στο βωμό της απραξίας και της συντήρησης πελατειακών σχέσεων. Η Κοζάνη των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας, της ανύπαρκτης ανάπτυξης και του γκρίζου αστικού περιβάλλοντος έχει σαν φυσική πολιτική συνέχεια την σημερινή διοίκηση του δήμου και δεν είναι η Κοζάνη που εμείς ως πολίτες οραματιζόμαστε και ο τόπος έχει ανάγκη.

Φωνές από το παρελθόν που με αοριστίες μας εγκαλούν για την τόλμη του να σκεφτόμαστε διαφορετικά, διακρίνονται από μια ιδιαίτερα επιλεκτική μνήμη. Μια μνήμη τόσο επιλεκτική που τους κάνει να λησμονούν πως για δεκαετίες ήταν αυτοί που όρισαν μέσα από τις πολιτικές τους τα σημερινά αδιέξοδα του τόπου μας, τα οποία δεν ήρθαν ως φυσικό φαινόμενο.

Την Κυριακή όμως υπάρχει μία νέα πρόταση. Μία πρόταση με δυναμική και την ματιά στραμμένη –όχι στην πεπατημένη του παρελθόντος- αλλά στις δυνατότητες του μέλλοντος.

Τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας, οι φίλοι μας, οι ηλικιωμένοι μας και ο καθένας μας ξεχωριστά αξίζει κάτι καλύτερο. Αξίζουμε μία Κοζάνη που πραγματικά θα είναι μία πόλη αντάξια των δυνατοτήτων της. Αυτό οραματιζόμαστε, σε αυτό πιστεύουμε και με αυτό χαραγμένο στην θέληση μας, καλούμε όλους τους δημότες να προσέλθουν στην κάλπη και να δώσουν εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης.

Κοιτώντας στην επόμενη μέρα της κάλπης, η επιλογή που έχουμε να κάνουμε δεν είναι ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς ή δύο υποψήφιους δημάρχους. Είναι η επιλογή ανάμεσα στα αδιέξοδα του παρελθόντος και τις προοπτικές του μέλλοντος. Είναι η επιλογή ανάμεσα σε καθεστωτικές λογικές και στις δυνάμεις της κοινωνίας που συνεννοούνται, συνεργάζονται και χτίζουν συλλογικά το μέλλον.

Στις 18 αλλάξαμε τα δεδομένα. Την ερχόμενη Κυριακή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το δήμο.

Ας αναλάβουμε λοιπόν αυτή την Κυριακή με την ψήφο μας, ο καθένας μας προσωπικά, την ευθύνη της αναγέννησης του τόπου μας. Δικός μας ο τόπος, δική μας η ευθύνη να κάνουμε πραγματικά τον Δήμο Κοζάνης έναν τόπο να ζεις.

Λευτέρης Ιωαννίδης