Παρουσίαση ψηφοδελτίου της ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις»

Με ένα δυναμικό και πολύχρωμο ψηφοδέλτιο

η Αυτοδιοκητική Κίνηση Κοζάνης στις εκλογές

Έκλεισε την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις» με υποψήφιο Δήμαρχο το Λευτέρη Ιωαννίδη, ενεργό πολίτη και στέλεχος του οικολογικού κινήματος. Ο ηλικίας 33 ετών κ. Ιωαννίδης, είναι πτυχιούχος ΤΕΙ, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδεντρίου.

Μαζί του δίνουν τον αγώνα ως υποψήφιοι Σύμβουλοι και πολίτες από το χώρο των κοινωνικών κινημάτων,  του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος, της οικολογίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, των διεθνών οργανώσεων αλληλεγγύης των λαών. Νέοι άνθρωποι που ξεπερνούν την απογοήτευση και βγαίνουν στο προσκήνιο όχι μόνο διεκδικώντας – αλλά  και προτείνοντας- λύσεις. Δίπλα τους και παλιότεροι αγωνιστές, γνωστοί  για τη συνεχή και ανιδιοτελή τους συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα.

Η ανάγνωση του ψηφοδελτίου αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα της Κίνησης Συστεγάζει ανθρώπους με διάφορες πολιτικές καταβολές και αφετηρίες, οι οποίοι βρήκαν δρόμους σύγκλισης: την ανεξαρτησία από τα κόμματα, τη δημόσια λήψη των αποφάσεων, την προτεραιότητα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, την τοπική χειραφέτηση απέναντι σε κάθε συγκεντρωτική δομή, τη συλλογική αντίδραση  στη σύνθετη κρίση που περνά η χώρα.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν πολλοί επιστήμονες, επαγγελματίες και υπάλληλοι, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου. Πολίτες  που συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, ως μέλη οικολογικών και πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων, παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι  κ.α.

Η παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού  έγινε χθες Δευτέρα στο Κοβεντάρειο. Ο κ. Ιωαννίδης στην αρχή ευχαρίστησε τους υποψηφίους και τόνισε ότι παρά τις πιέσεις η Κίνηση κατέβασε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο και διέψευσε τις Κασσάνδρες. Πρόκειται για ένα άλμα που μας δυναμώνει να συνεχίσουμε και μετα τις εκλογές. Η Κίνηση ήρθε για να μείνει και θα τα καταφέρει σε πείσμα των κομματικών μηχανισμών.

Εκτός από τον κ Ιωαννίδη στο προεδρείο ήταν και τα μέλη της Συντονιστικής Τάσα Σιώμου, Αντώνης Ρήγας, Αγάπιος Γαβριηλίδης, Τάσος Γκλούμπος, Βάγια Δινοπούλου. Το λόγο πήραν επίσης ο Λ. Τσικριτζής, Κ. Δεσποτίδης, Ν. Μάστορας, Φτάκα Φανή, Σ. Ραντσίδης, Ν. Μπελούκμπασης κ.α

Το ψηφοδέλτιο της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Δήμος Κοζάνης, τόπος να ζεις» μπορείτε να το βρέιτε ΕΔΩ.