Σκόρπιες σκέψεις όχι μετά, αλλά πριν!!! του Νίκου Σιώμου

Σιώμος Νίκος

Σιώμος Νίκος

Μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο, με τη χαρά, την προσμονή και την ελπίδα να κυριαρχούν μέσα μου νιώθω την ανάγκη όχι να μιλήσω για το κατεστημένο, όχι για τις παλαιοκομματικές πρακτικές, όχι για τη συστημική ψήφο, αλλά να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους πολίτες που ήρθαν κοντά μας, μας γνώρισαν, μας άκουσαν, μας πίστεψαν και μας στήριξαν.
Και ήταν πολλοί αυτοί!!!
Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε να τετραπλασιάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Δήμο Κοζάνης, μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε διεκδικήσει στα ίσα την πρώτη θέση μέσα στην πόλη της Κοζάνης!!!
Και τώρα, λίγες ημέρες πριν την τελική πράξη, λίγες ημέρες πριν την οριστική ανατροπή ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Ας σκεφτούμε όλοι πριν πάμε να ψηφίσουμε ότι η αποχή από τις εκλογές σημαίνει αποχή από τη δημοκρατία και ότι αυτή την Κυριακή οφείλουμε να ψηφίσουμε απαλλαγμένοι από υποχρεώσεις, συγγένειες και φιλίες, αλλά με γνώμονα μόνο το καλό αυτού του τόπου.
Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, δεν υπάρχουν δικαιολογίες!!!


Ακόμη και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την Κοζάνη, δεν έχουν τη δικαιολογία πως δεν ήξεραν, ας αναλογιστούν την υποβάθμιση της ζωής τους και τα άλυτα μέχρι σήμερα και πολλών ετών προβλήματα τους, ας αναλογιστούν την ορμή που οι κάτοικοι της Κοζάνης δίνουν στη Δημοτική Κίνηση. Ξέρουμε ότι δεν καταφέραμε να είμαστε όσο κοντά τους θέλαμε, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα μας, τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουμε ένα τέλος στην ανακύκλωση προσώπων και αντιλήψεων, τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουμε ένα τέλος στο παλιό.
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, τώρα οι συνθήκες είναι ώριμες για μια άλλη Κοζάνη, που μας αξίζει.