Στον απόηχο της Γενική Συνέλευσης. Στόχος πλέον ένας ελπιδοφόρος και νικηφόρος συνδυασμός.

Με μαζική προσέλευση ανταποκρίθηκαν οι  συνδημότες μας στο κάλεσμα της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη-Τόπος να ζεις’ για συμμετοχή στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση, κορυφαία δημοκρατική διαδικασία,  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του  Νομαρχιακού συμβουλίου. Τα θέματα που απασχόλησαν την Γ.Σ. ήταν η εκλογική διακήρυξη και η εκλογή επικεφαλής του συν συνδυασμού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τόσο ο  Λευτέρης Ιωαννίδης, όσο  και ο  Γιώργος Μητλιάγκας, ως υποψήφιοι, στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στην ουσιαστική παρουσία της Κίνησης από την ίδρυσή της στη δημόσια ζωή και στην κοινωνία. Κάλεσαν  τους πολίτες σε συμπόρευση και συμμετοχή για την αλλαγή του αυτοδιοικητικού τοπίου.

Το εκλογικό σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ του Λευτέρη Ιωαννίδη έναντι του Γιώργου Μητλιάγκα για επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιου δημάρχου.

 

Η νέα άποψη για την αυτοδιοίκηση, έτσι όπως την εξέφρασε και την οραματίζεται μια κινηματική ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, όπως η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’, προωθεί τη διαφάνεια ενάντια στο παρασκήνιο, προωθεί  τις ανοιχτές δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες ενάντια στις κομματικές παρεμβάσεις και τους μικροπολιτικούς λαϊκισμούς, προωθεί τη συμμετοχή  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε όλον το δήμο.

Με αυτήν τη φιλοσοφία και στάση θα κινηθούμε και για τη διαμόρφωση  του εκλογικού μας προγράμματος γιατί αυτό θα αφορά στη ζωή των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους. Γιατί θέλουμε το πρόγραμμά μας να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του δήμου. Θέλουμε οι συνδημότες μας να μπορούν  να εκφράζουν την άποψή τους και αυτή να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην υλοποίηση αποφάσεων.

Τέλος στοχεύουμε σε ένα ψηφοδέλτιο που θα εκφράσει ποικίλες τάσεις, προβληματισμούς και ανησυχίες και θα συσπειρώσει πρόσωπα με κοινό όραμα ένα υγιή, βιώσιμο και αλληλέγγυο δήμο, ικανό να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα αυξημένα, λόγω μνημονίων και συσσωρευμένα λόγω κακών χειρισμών της κατεστημένης επί 25 χρόνια δημοτικής αρχής, προβλήματα του δήμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή