Το Δήμαρχο Κοζάνης επισκέφθηκε ο κ. Ιωαννίδης, επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Δήμος Κοζάνης, τόπος να ζεις»

Κλιμάκιο της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Δήμος Κοζάνη, τόπος να ζεις» μαζί επικεφαλής τον κ. Ιωαννίδη Ελευθέριο επισκέφθηκε προχθές το Δημαρχείο Κοζάνης και συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Μαλούτα Λάζαρο. Στη συνάντηση δόθηκε από τον κ. Μαλούτα μια συνοπτική εικόνα για τα προβλήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην μεταλιγνιτική περίοδο, την ανεργία, το χωροταξικό – πολεοδομικό, τη Ζ.Ε.Π., τη διαφάνεια και η συμμετοχικότητα στα Δημοτικά συμβούλια, στο ρόλο της ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς και ζητήματα της μετάβασης και προσαρμογής στο νέο καθεστώς του Καλλικράτη.

Εκτός από τον επικεφαλής του συνδυασμού Λ. Ιωαννίδη συμμετείχαν και οι Δεσποτίδης Κώστας, Αθανασιάσου Χρύσα, Σιαμπανόπουλος Γιώργος, Δινοπούλου Βαϊα, Ζιούζιος Αθανάσιος και Καλημέρης Παναγιώτης.

Από μέρους του κ. Ιωαννίδη τονίστηκε πως σκοπός της Κίνησης είναι η με δημιουργικό τρόπο παρέμβαση της στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής. Έγινε κουβέντα για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και του νέου δήμου, αλλά και για τα ζητήματα ποιότητας ζωής στην πόλη όπου χρειάζεται να αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και κινούνται  σε αυτή.

Ο κ. Ιωαννίδης και τα μέλη της νέας Αυτοδιοκητικής Κίνησης υπογράμμισαν την ανάγκη για έναν σοβαρό μακροχρόνιο σχεδιασμό της μεταλιγνιτικής περιόδου, την προσέλκυση βιομηχανιών για κατασκευή εξαρτημάτων ανεμογεννητριών, φωτοβολταικών και ηλιοθερμικών και ότι αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία για 3000 θέσεων εργασίας στο λεκανοπέδιο[1] . Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως και άλλες σχετικές με την ολοκληρωμενη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διείσδυση του φυσικού αερίου, τις μονώσεις και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων τη βιολογική γεωργία κλπ συμβάλουν  στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και την ουσιαστική στροφή προς έναν δήμο βιώσιμο, έναν τόπο που πραγματικά θα αξίζει να ζεις.