ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενημερωτική συνάντηση Αμανατίδη – Δημοτικής Κίνησης για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-8-2022 μεταξύ του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» αποτελούμενη από τον επικεφαλής Χάρη Κουζιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Γρηγοριάδη και Κώστα Δεσποτίδη μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης.
Αφορμή για την συνάντηση αποτέλεσε η κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά του κυρίου Αμανατίδη προς το Υπουργείο Ενέργειας σχετικά με την συμπερίληψη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την κατά παρέκκλιση, εάν και όταν απαιτηθεί, λειτουργία των μονάδων ΙΙΙ, IV και V του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης έως ότου ολοκληρωθεί η νέα εγκατάσταση τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης.
Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης εξέφρασε την ανησυχία της για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης την ερχόμενη σαιζόν καθώς και για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ. Θεωρεί δε ότι με δεδομένη την αλλαγή των συνθηκών στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, την εκτός προγράμματος «επιστροφή» του λιγνίτη στο ενεργειακό μας μίγμα, αλλά και την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης χωρίς προαπαιτούμενα, διακοπές και περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών του Δήμου μας και της ΔΕΥΑΚ. Παράλληλα οφείλει να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία για απεξάρτηση της τηλεθέρμανσης από τα ορυκτά καύσιμα εώς το 2030.
Πέρα από την τηλεθέρμανση Κοζάνης η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ενημερώθηκε από τον κύριο Αμανατίδη και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την μεταφορά – υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης που διέρχονται από τον νέο οικισμό Ποντοκώμης έτσι ώστε να συνεχιστούν χωρίς προβλήματα οι εργασίες κατασκευής των υποδομών και να μην καθυστερήσει περαιτέρω η μετεγκατάσταση του οικισμού.
Παρόμοιες συναντήσεις της Δημοτικής Κίνησης θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και με τους υπόλοιπους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης για να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση αλλά και να προχωρήσει η επίλυση σημαντικών θεμάτων του Δήμου Κοζάνης.