ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ιδιοκτησιακής αντίληψης συνέχεια…

Δυστυχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15-2-21 γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της ιδιοκτησιακής αντίληψης που διέπει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κοζάνης. Η κατά το δοκούν ερμηνεία και η αυταρχική επιβολή του κανονισμού, με διδακτικό πάντα ύφος, είναι χαρακτηριστικό πλέον γνώρισμα της κας Προέδρου. Η αφαίρεση του λόγου από την αντιπολίτευση και η επιλεκτική ανοχή στις παρεμβάσεις των δυο επικεφαλής συνεργαζόμενων είναι η συνήθης πρακτική. Η δε συχνή άρνηση του λόγου στον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λευτέρη Ιωαννίδη μόνο εκθέτει την κα Πρόεδρο, όταν είναι πρόσφατες οι μνήμες του απόλυτου σεβασμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τον κο Μαλουτα τα 5 χρόνια της δικής του αντιπολιτευτικής θητείας.

Από την άλλη για όσους παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια Κοζάνης δεν ήταν παράξενο θέαμα η διαταγή, και σίγουρα όχι παραίνεση, του κου Μαλούτα στο να κλείσουν το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβούλου της Κίνησης κου Κουζιάκη. Παρακάμπτοντας κάθε έννοια κανονισμού, αυτού που αρέσκεται να επικαλείται η κα Τουμπουλίδου διαρκώς, ο Δήμαρχος Κοζάνης επέδειξε για μια ακόμη φορά την αυταρχική του συμπεριφορά, αλλά και τον συνηθισμένο εκνευρισμό του. Είναι φανερό ότι τον βολεύουν οι ατέλειωτοι μονόλογοι χωρίς ερωτήσεις και αντιρρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προστασία της κας Προέδρου, όπως φάνηκε και από την συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως επιδίωξη του είναι να ακουστεί επιτέλους κάπου, αφού όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί δεν εισακούεται ποτέ στα κέντρα λήψης σημαντικών αποφάσεων για τον τόπο.

Η ανυποληψία στην όποια έχει βυθίσει η Δημοτική Αρχή τον μεγαλύτερο Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να αντιστραφεί με κουτσαβακισμούς κι ατέρμονους δεκάρικους σε κενά ή φιμωμένα αντιπολιτευτικά έδρανα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κε Μαλούτα.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

  • θα συνεχίσει να ασκεί τον θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους

  • θα συνεχίσει να ελέγχει την Δημοτική Αρχή των τριών συνεργαζόμενων παρατάξεων για κάθε λάθος της επιλογή σε μείζονα θέματα για τον τόπο

  • θα συνεχίσει να συμφωνεί και να υπερψηφίζει κάθε θετική εξέλιξη για τον Δήμο Κοζάνης

  • θα συνεχίσει να πορεύεται μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φθηνό λαϊκισμό

  • θα συνεχίσει να ακούει τη φωνή των πολλών και όχι των λίγων

  • θα συνεχίσει να συνομιλεί με όλο τον κόσμο και όχι μόνο με τους «επενδυτές»

  • θα συνεχίσει να εργάζεται οργανωμένα και εθελοντικά παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» θα συνεχίσει να είναι παρούσα στα πολιτικά δρώμενα του τόπου για πολύ καιρό ακόμη, ας το συνηθίσουν επιτέλους κάποιοι, ας κάνουν τη δουλειά τους και ας απαλλαγούν από εμμονές, μόνιμη διάθεση μετάθεσης ευθυνών, μηδενισμούς και παλαιοπολιτικές πρακτικές.

Το αύριο έρχεται ραγδαία και άδικα για τον τόπο και δεν πρόκειται να τους περιμένει.