ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνέντευξη Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα: “Και η ντροπή κοκκίνισε…”

Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα στην εκπομπή «Επί παντός» του TOP Channel. Δεν θα σταθούμε στις πλείστες όσες ανακρίβειες ανέφερε, στις μισές αλήθειες και στον μηδενισμό για ότι έγινε στον Δήμο Κοζάνης κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας γιατί θα έπρεπε να γεμίσουμε σελίδες. Εξάλλου ο κ. Μαλούτας έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια ότι έτσι πολιτεύεται πλέον, δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να αποσείσει από επάνω του κάθε σκιά σχετικά με την προηγούμενη εμπλοκή της κόρης του σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο κ. Μαλούτας άφησε να εννοηθεί, κάνοντας μάλιστα αναφορά δύο φορές, ότι η εμπλοκή της κόρης του αλλά και άλλων ντόπιων επενδυτών με τα φωτοβολταϊκά προήλθε από το ενδιαφέρον που προκάλεσε η ενημερωτική εκδήλωση γνωστής εταιρίας φωτοβολταϊκών στην αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2020, παρέλειψε όμως να πει ότι:

  • Η εταιρία COENERGY με μοναδικό εταίρο την Αλεξάνδρα Μαλούτα, διαχειριστή τον Ιωάννη Μαλούτα και αντικείμενο την «Παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα» ιδρύθηκε στις 16-6-2020 (Γ.Ε.ΜΗ. 155180236000).

  • Οι αιτήσεις της COENERGY για απαλλαγή από έκδοση περιβαλλοντικών όρων μαζί με Τεχνική Περιγραφή και Τοπογραφικό διάγραμμα για δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 499,5 KW έκαστος κατατέθηκαν επίσης στις 16-6-2020 (ΑΔΑ: ΩΣ2Γ7ΛΨ-7ΛΡ και ΨΩ6Φ7ΛΨ-Γ2Η).

  • Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τέχνης στις 23-7-2020, πολύ αργότερα δηλαδή από την ημερομηνία που η εταιρία COENERGY ιδιοκτησίας της κόρης του κυρίου Μαλούτα αποφάσισε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πλάνο, επομένως η περιβόητη αυτή εκδήλωση ποσώς επηρέασε τις επιχειρηματικές επιλογές της Αλεξάνδρας Μαλούτα.

Για την αναφορά δε ότι στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο συμμετέχουν και άλλοι ντόπιοι των οποίων το ενδιαφέρον προκλήθηκε από την συγκεκριμένη εκδήλωση αρκεί να αναφέρουμε ότι από το σύνολο των μονοπρόσωπων εταιριών που συμμετέχουν στο σχέδιο αυτό ελάχιστες είναι τοπικές, πλην των εταιριών των ιδίων, των δημοτικών συμβούλων, των στενών συγγενών και των ειδικών συνεργατών της τριανδρίας της δημοτικής αρχής.

Η αναφορά τέλος ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ίδια επιχειρηματική επιλογή των ιδίων ή συγγενικών προσώπων των κυρίων Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, Μαγγιρίδη και Παλάσκα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί τη στιγμή μάλιστα που αρμόδιος μελετητής όλων των προηγούμενων είναι συγγενής του κου Μαλούτα κάτοχος και αυτός δύο φωτοβολταϊκών σταθμών και διαχειριστής της εταιρίας COENERGY.

Η προσπάθεια του κυρίου Μαλούτα για απεμπλοκή από την συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποδεκτή και δικαιολογημένη, αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει δεκτό είναι η υποτίμηση της κοινής λογικής, η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και η παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αστεία επιχειρήματα και “a la carte” ηθική.

Κοζάνη 26/10/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»