Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και στην ΔΙΑΔΥΜΑ βρέθηκε ο συνδυασμός της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις” με επικεφαλής τον Χάρη Κουζιάκη.

Με την Περιφερειακή Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κα Δέσποινα Παπαδοπούλου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Χάρης Κουζιάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις». Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τη σχέση του Δήμου και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης αλλά και ζητήματα σχετίζονται με το κλείσιμο σχολικών μονάδων κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των περιορισμό τάξεων στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Τέλος τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει για τις τοπικές κοινωνίες η λειτουργεία σχολείων στα χωριά τους.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και δόθηκαν εκατέρωθεν υποσχέσεις  όσο αφορά τη συνεργασία μετά τις εκλογές.

Την Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης. Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Κων/νο Τσιόπτσια και στελέχη της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν το ρόλο της ΔΙΑΔΥΜΑ και ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν την ανακύκλωση και καινοτόμες δράσεις που μπορούν να γίνουν στο τομέα αυτό. Τονίστηκε η στήριξη της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» τόσο τη διάρκεια της θητείας της ως δημοτική αρχή αλλά και μετέπειτα στο ρόλο της ΔΙΑΔΥΜΑ. Τέλος η αντιπροσωπεία του συνδυασμού εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων εκ μέρους της ΔΙΑΔΥΜΑ. Η κ. Κουζιάκης επανέλαβε, ότι στην παρούσα φάση δεν είναι πρόθεση του συνδυασμού να μετακυλήσει το συγκεκριμένο κόστος στις πλάτες των καταναλωτών.