Στο Κηπάρι, τον Ανθότοπο και τα Πετρανά βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Χάρης Κουζιάκης και μέλη του συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις».

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Κουζιάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού βρέθηκαν αρχικά στο Κηπάρι και τον Ανθότοπο. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε εκεί με τους κατοίκους των οικισμών, οι υποψήφιοι τοπικοί  σύμβουλοι του συνδυασμού περιέγραψαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι, όπως η έλλειψη συγκοινωνίας , η έλλειψη γιατρών κ.α.. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με σημαντικότερες αυτές της αγροτικής οδοποιίας και της πρόσβασης σε νερό. Έκδηλη ήταν η ανησυχία των κατοίκων για την άναρχη εξάπλωση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή τους, που μάλιστα συμβαίνει εν αγνοία τους και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και η γνώμη τους.

Ο κ. Κουζιάκης αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποδοχή και το ενδιαφέρον τους σημείωσε πως τα ζητήματα του Ανθοτόπου και όλων των μικρών και απομακρυσμένων από την πόλη της Κοζάνης οικισμών, αποτελούν για εκείνον προσωπικό στοίχημα. Δεσμεύτηκε πως αποτελεσματικά θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι κάτοικοι αυτών των χωριών να πάψουν να αισθάνονται την εγκατάλειψη και την απομόνωση, ενώ ειδικά για τα προβλήματα της καθημερινότητας τόνισε ότι πρέπει και μπορούν να λυθούν άμεσα. Ξεκαθάρισε ότι στη δημοτική κίνηση «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» «ανέκαθεν λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ΝΑΙ στις επενδύσεις ΑΠΕ με οργάνωση και σχέδιο, όμως λέμε ΟΧΙ στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ χωρίς σχέδιο και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες». Ο κ. Κουζιάκης τόνισε ότι οφείλουμε να διεκδικήσουμε ειδικά από τα ήδη κατασκευασμένα φωτοβολταϊκα ισχυρά ανταποδοτικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Χάρης Κουζιάκη και μελών του συνδυασμού ήταν τα Πετρανά. Ο υποφήφιος Δήμαρχος κ. Κουζιάκης συνάντησε κατοίκους του χωρίου και συζήτησε μαζί τους τα ζητήματα της περιοχής τους καθώς και όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα της παράταξής του για να αντιμετωπιστούν αυτά. Ιδιαίτερα στάθηκε στα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. «Στις νέες συνθήκες της απολιγνιτοποίησης είναι επιτακτική η στροφή στον πρωτογενή τομέα που μπορεί να αποτελέσει ένα αντιστάθμισμα σε θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν χαθεί ειδικά στις κοινότητες. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και να αναβαθμίσει τις υφιστάμενες, να ενημερώνει για καινοτόμες λύσεις και να προβάλει τα τοπικά προιόντα σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης και στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων». Στη συνέχεια ο κ. Κουζιάκης εξήγησε πώς μπορεί αυτό να συμβεί με τη συμβολή του Δήμου.